Twee opleidingsroutes voor de ambulanceverpleegkundige

6 februari 2018

Twee opleidingsroutes voor de ambulanceverpleegkundige


Momenteel zijn er diverse opleidingsroutes, de zogenaamde tranches, tot ambulanceverpleegkundige waarmee een CZO-diploma behaald kan worden. Iedere opleidingsroute heeft haar eigen instroomeisen.
  1. De opleiding ambulanceverpleegkundige CardiacCaretranche (CC-tranche) hoort tot de zogenaamde middellange tranche opleidingen. De opleidingsduur van de opleiding ambulanceverpleegkundige is voor deze studenten ingekort, t.o.v. het opleidingsprogramma voor de ambulanceverpleegkundige. Deze studenten krijgen al vrijstellingen voor bepaalde onderdelen van het lesprogramma, aangezien zij deze al hebben gevolgd tijdens de opleiding cardiaccareverpleegkundige. De studenten volgen (minimaal) 299 klokuren theorie en het praktijkdeel van de opleiding bedraagt minimaal 1195 klokuren.
  2. De opleiding ambulanceverpleegkundige korte tranche oftewel de korte opleidingsroute is ontwikkeld voor studenten die in het bezit zijn van een CZO-diploma intensivecareverpleegkundige, een CZO-diploma spoedeisendehulpverpleegkundige of in het bezit zijn van het CZO-diploma anesthesiemedewerker. Deze studenten volgen (minimaal) 184 klokuren theorie en het praktijkdeel van de opleiding bedraagt minimaal 925 klokuren.
De volledige opleidingseisen voor de opleiding tot ambulanceverpleegkundige vindt u hier.

Ook verschenen in het nieuws:
Nieuwe opleidingsroutes ambulancezorg in ontwikkeling
Auditsysteem ambulancezorg