Invullen basisleerplaatsen bij registratie student

Invullen basisleerplaatsen bij registratie student

In dit artikel krijgt u uitleg over hoe de student de basisleerplaats op de juiste manier kan invullen. 


Bij het registreren als student wordt bij een aantal opleidingen gevraagd de basisleerplaats in te vullen (in‘Mijn CZO’). Dit geldt voor studenten die zich registreren voor de opleiding tot geriatrieverpleegkundige, neuroverpleegkundige, mediumcareverpleegkundige en oncologieverpleegkundige. In de praktijk kan een student soms op meerdere afdelingen in een ziekenhuis een opleiding volgen. Voor studenten is vaak niet duidelijk wat hier moet worden ingevuld. 

Wat is een CZO-basisleerplaats?
Het CZO vraagt bij registratie van de student om het invullen van de basisleerplaats. Voor het CZO is de basisleerplaats de plek waar het grootste deel van de praktijkopleiding wordt uitgevoerd. Bovendien moet dit een CZO-erkende praktijkleerplaats zijn.

Zorginstellingen: informeer studenten over de basisleerplaats
In de praktijk zien we dat er een letter of cijfer wordt ingevuld, zoals B3, of een afdelingsnaam die niet bij het CZO bekend is als erkende basisleerplaats.
Wij verzoeken zorginstellingen om de student te informeren over welke basisleerplaats zij moeten invullen, voordat zij zich inschrijven bij het CZO. Weet u niet welke afdelingen of onder welke naam de afdelingen erkend zijn? Dit kunt u navragen bij de CZO-contactpersoon erkenningen en audits binnen uw instelling. Deze CZO-contactpersoon kan bij de actieve CZO-erkenning zien welke leerplaats erkend is.