Instructie studentenregistratie student

Instructie student

Voordat u zich aanmeldt, kunt u rekening houden met de volgende zaken:

Belang van correcte gegevens en tijdige aanmelding

Wij vragen u de instructie goed door te nemen, omdat het van belang is dat de juiste gegevens bij de aanmelding worden vermeld. Wanneer uw aanmelding niet correct is, kunnen de zorginstelling en het opleidingsinstituut geen akkoord geven en kunt u niet bij het CZO worden geregistreerd. In het document ‘Regels studentenregistratie, vindt u alle regels omtrent de studentenregistratie. Wanneer u zich aanmeldt na de aanmeldtermijn levert dit een boete op voor uw zorginstelling.

Benodigde digitale kopieën (of bignummer) bij aanmelden

Verder is het van belang dat wanneer u zich aanmeldt voor een medisch ondersteunende opleiding of voor de opleiding tot ambulanceverpleegkundige u een gescande kopie van uw meest relevante vooropleiding heeft. Bij aanmelden wordt gevraagd dit document te uploaden. Voor de opleidingen duale MBRT radiodiagnostisch laborant, duale MBRT radiotherapeutisch laborant, HBO-VT anesthesiemedewerker en HBO-VT operatieassistent dient u een kopie van uw leerarbeidsovereenkomst te uploaden. Wanneer u zich aanmeldt voor een verpleegkundige vervolgopleiding, volstaat het invullen van uw bignummer. Voor de eisen per opleiding kijkt u op onze website onder Opleidingen/CZO opleidingen en dan kiest u voor de opleiding waarvoor u zich wilt aanmelden (specifieke bepalingen).

 

CZO-erkenning van uw opleiding is vereist 

Dat u bij het CZO staat ingeschreven, betekent niet dat u automatisch in aanmerking komt voor een CZO-diploma. Alleen wanneer uw instelling op moment van diplomeren een erkenning heeft voor de door u gevolgde opleiding, ontvangt u een CZO-diploma.

Aanmelden als student

Om u aan te melden, klikt u in het menu bovenin deze website op ‘Registreren voor opleiding’. Wanneer u reeds een CZO-opleiding heeft gevolgd, geeft u aan dat u reeds bekend bent bij het CZO en volgt u de vervolgstappen. Wanneer u nog niet eerder een CZO-opleiding heeft gevolgd, kiest u voor 'nee' en maakt u een user account aan.

Nieuw account aanmaken (student)

Wanneer u de gegevens heeft ingevuld, drukt u op de botton ‘nieuw account aanmaken’. U ontvangt nu, op het opgegeven e-mailadres, een eenmalige en tijdelijke link om uw account te bevestigen en om een wachtwoord aan te maken.

Registreren voor opleiding (student)

Nadat u een nieuw account heeft aangemaakt, klikt u vervolgens rechts bovenin op ‘Registreren voor opleiding’.

U kunt nu aangeven welke opleiding u gaat volgen en afhankelijk van de opleiding wordt gevraagd naar uw vooropleiding en eventuele documenten die geupload moeten worden.

Uw zorginstelling staat bij ons geregistreerd op de officiële juridische naam. Wanneer u uw opleidingsinstituut of zorginstelling niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met het secretariaat via telefoonnummer 030 307 20 30.

Wanneer u uiteindelijk op de button ‘Registratie voltooien’ heeft gedrukt, komt uw aanmelding automatisch ter accordering in het systeem van uw zorginstelling en opleidingsinstituut.

Mailbevestiging van de aanmelding als student

U wordt per mail op de hoogte gehouden van de status van uw aanmelding. Wanneer zowel de zorginstelling als het opleidingsinstituut uw aanmelding heeft geaccordeerd en het CZO uw aanmelding heeft verwerkt, ontvangt u een mailbevestiging van uw inschrijving.

Persoonlijke gegevens of wachtwoord wijzigen

Tijdens uw opleiding kunt u door in te loggen met uw user gegevens via ‘Mijn account’ altijd uw wachtwoord wijzigen (account) en uw adresgegevens en/of uw telefoonnummer (persoonsgegevens).

Overstap melden / diploma aanvragen via 'Mijn CZO'

Via ‘Mijn CZO’ kunt u zien hoe u bij ons staat geregistreerd, vanaf die pagina kunt u een eventuele overstap melden en kunt u uw diploma aanvragen. Let op: uw diploma dient binnen een maand na diplomeren aangevraagd en door de zorginstellingen en het opleidingsinstituut geaccordeerd te zijn, anders vervalt uw recht op een CZO-diploma.

Het aanvragen van een diploma werkt het zelfde als de aanmelding. Op het moment dat u uw diploma hebt aangevraagd, gaat deze aanvraag ter accordering naar de zorginstelling en het opleidingsinstituut.

Bevestigingsmail na diploma aanvraag

Op het moment dat de zorginstelling en het opleidingsinstituut hebben geaccordeerd en het CZO uw diploma-aanvraag heeft verwerkt, krijgt u hiervan een bevestiging op het door u geregistreerde e-mailadres.